Huppins Building Renovation


Huppins Building Renovation

The Project

 

The Huppins renovation was one of our larger commercial projects. It was joined with the Dutches Building, both of which occupy Main St between Washington St and Stevens St. The scope of the project was to gut the interior, rebuild the storefront, and renovate the "shell" of the building's interior. We also had the opportunity to build out a few of the Tenant Improvements throughout the years after the shell was finished.

 

Before

The Huppins photo store was once an eye-catcher on Main St in Spokane, but it had become dated in its color scheme and design, and Huppins had moved to a new location. Various counters, signs & lettering, and other store equipment was left over in the interior space, and the restrooms were disgusting (the smell of the bathroom carried throughout the back storage spaces). The first impression walking upstairs was that you had stepped into to the past. The mint green was a bit out of date, and it had a midcentury feel with the other interior features. Needless to say, the building was ready for a recharge.

Upper Floor Hallways and Offices

Image 5 of 5

The upstairs was a blast to the past as you walked through the office spaces.

Along-the-Way

 

We had several projects as the renovation was in the process of completion. We added an elevator shaft, we replaced the sub-floor to level the space for building on, and we reframed the layout of the main floor. This was another project that allowed us to see the process from dated, decaying building to a fresh, historic space for several new businesses.

Finished Spaces

Austin BBQ

One space we really enjoyed building out was Austin Live Fire Barbeque!

Upper Floor Spaces

As the main floor was being renovated and businesses were occupying those spaces, we helped build out office space on the 2nd floor. Lately, we've built tenant improvements for Tickets West and Maplewood. With each space we've focused on implementing modern-rustic styles like reclaimed wood panels, exposed brick, and contemporary layouts.

We truly regenerated the life of this building in renovating a functional and fresh shell connecting business spaces to garages, restrooms, and other floors. We also ensured that newly designed spaces were ready to be used by incoming businesses. To top it off, our signature storefront design is the first thing you'll see of this revived, stylish commercial location.

2019 Rooftop Project

 

One of our most recent additions to the Huppins project was started in the summer of 2019. The request: add a rooftop deck and access bridge from the Dutches building for tenants to enjoy. The project was simple enough, but the effect really transformed a bland, ordinary rooftop space into an inviting, comfortable recreation area!